Testiranje eEnviPer servisa

       

Prvi servis elektronske uprave koji podrzava celokupnu proceduru dobijanja saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu eEnviPer ušao je u pilot fazu. Servis je implementiran u opštini Inđija i pored funkcionalnosti servisa elektronske uprave obezbeđuje i GIS životne sredine sa prostornim podacima potrebnim u fazama izrade studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

Pozivaju se zainteresovani istraživači, eksperti i građani da učestvuju u testiranju servisa i na taj način pomognu u razvoju važnog sistemskog sredstva za zaštitu životne sredine u Republici Srbiji.

Servisu se može pristupiti preko: http://serbia.eenviper.eu/ ili preko zvaničnog web sajta opštine Inđija: http://www.indjija.net/. GIS životne sredine eEnviPer servisa je na adresi: http://serbia-gis.eenviper.eu/.

Više informacija o eEnviPer projektu mogu se naći na: http://www.eenviper.eu/ i http://e-science.amres.ac.rs/TP36035/?p=1333

 

 

This entry was posted in dr Dragutin Protić (GRF), Gradska uprava / City Authorities, Građani / Citizens, Investicije / Investments, Naučni i razvojni projekti / SEE R&D Projects, PP2: Tehničko-tehnološki aspekti planiranja i projektovanja fizičkoh struktura naselja i njihov uticaj na klimatske promene, PP3: Jačanje institucija, društveni i institucionalni aspekti integrisanja klimatski odgovornog prostornog razvoja, PP5: Inženjering informacija i znanja o međusobnim uticajima razvoja naselja i klimatskih promena, Ranjivost / Vulnerability, Ublažavanje / Mitigation, Urbanistička praksa / Urban Planning, Zakonodavstvo / Policy Making and tagged , , , , . Bookmark the permalink.